top of page

HvA kiest SpotOpp om opleiding Strategische Marketing te digitaliseren

10-09-2019 | Dutch IT channel


Studenten Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam krijgen vanaf nu het vak Strategische Marketing met SpotOpp. Dit platform helpt data-gedreven beslissingen te maken op basis van de product-markt-fit, zodat organisaties hun commerciële strategie gerichter kunnen sturen.


Studenten gaan SpotOpp eerst gebruiken om een holistisch begrip te krijgen van de verschillende marketingmodellen. Daarna kunnen zij de tool gebruiken voor een case-gedreven marktanalyse gedurende hun afstudeeropdracht. De analysetool SpotOpp werd dit jaar geïntroduceerd en maakt het mogelijk om heel snel een complete markt te analyseren.Strategische marktanalyse


Het SpotOpp platform gebruikt smart-datamodeling, heldere datavisualisatie en dashboarding voor een strategische marktanalyse. Het combineert daarvoor interne, externe, kwalitatieve en kwantitatieve input. Het hoger onderwijs had eerder geen toegang tot tools die studenten direct kunnen aantonen dat een strategie groter is dan de som van z'n onderdelen. Dit platform vormt dan ook een belangrijke stap om de meer traditionele domeinen van marketing –zoals strategie- relevanter en toegankelijker te maken.


SpotOpp geeft studenten de kans om strategische businessdata in een gestructureerde, betrouwbare en schaalbare manier te analyseren. Het helpt de business-kansen helder, snel en consistent in kaart te brengen. Het maakt een slag ten opzichte van het traditionele MaBa-model, doordat je veel meer factoren in beschouwing kan nemen. Ook laat het platform de studenten zien hoe je een strategische marktanalyse in een zakelijke context toepast.Samenwerking met HvA sterkt kennis marketeers


"Deze partnership is een geweldig kans om de volgende generatie marketeers te sterken in hun kennis en vooral ook motivatie om de strategische marktanalyse toe te passen", zegt Marion Panhuijzen, oprichter van SpotOpp. "Nu ze het onnodige manuele handwerk van de analyse kunnen overslaan, kunnen zij hun aandacht volledig richten op het werkelijke doel van deze analyse: het bepalen van de strategie en optimaliseren van prioriteiten. Dat kan per markt, product en business-unit. Wij geloven dat dit ook een toegevoegde waarde biedt voor de bedrijven waarvoor de studenten hun afstudeeropdracht doen of gaan werken."


Comments


bottom of page